14 marca 2025
Katowice, Chorzów, Sosnowiec
Europe/Warsaw strefa czasowa
HARMONOGRAM MOŻE ULEC ZMIANOM. ZAPISY NA AKTYWNOŚCI OD 3 MARCA 2025 r.

Jak fałszowana jest żywność w dzisiejszych czasach.

14 mar 2025, 11:00
45min
aula 227 (Bankowa 14)

aula 227

Bankowa 14

Mówca

Joanna Orzeł

Opis

CHEMIA, WYKŁAD DLA UCZNIÓW SZKÓŁ ŚREDNICH i KLAS 7 i 8 SZKÓŁ PODSTAWOWYCH, BEZ LIMITU
Wykład o tym jak żywność fałszowano dawniej i jak robi się to w dzisiejszych czasach. Podczas wykładu przybliżone zostaną inicjatywy międzynarodowe i lokalne przeciwdziałające procederowi fałszowania. Dowiecie się również co nieco na temat także metod badań, które pozwalają wykryć proceder fałszowania, a w konsekwencji oddać sprawców w ręce sprawiedliwości i usunąć niebezpieczną żywność ze sklepowych półek. Wszystko podane w prosty i przystępny sposób, aczkolwiek przyprawione naukowymi faktami i wskazówkami jak wybrać żywność dobrej jakości.

Dokumenty prezentacyjne

Jeszcze nie ma materiałów.